hits

1. Etappe Düsseldorf-Düsseldorf (14k)

Tempoetappe. Tony Martin og de andre tyske syklistene på hjemmebane i TdF for første gang siden 1987. En 14 kilometer paddeflat tempo, spesiallaget for der Panserwagen. Her kommer mitt tips til årets første etappe i Touren. 

 

         

 

Kapteiner

Ion Izaguire: I utgangspunktet skal sammenlagtsrytterne ikke være sterke nok til å kjempe helt i toppen på etappen. Men den nest beste temposyklisten av kapteinene det er å velge mellom på spillet, er Bahrain-Meridas Izaguirre. Det kan kanskje diskuterest at Valverde kan være vel så god som Izaguirre, men i tillegg er sistnevnte såpass billig at det er et naturlig valg.

 

Richie Porte: Selvskreven. Er i utrolig form på temposykkelen for tiden. Kan fort kjempe om seieren på etappen. Også et naturlig valg.

 

Sportssjef

Katusha-Alpecin: Her går jeg for Tony Martin-seier. Da er Katusha et åpenbart valg. 

 

Hjelperyttere

Vasil Kiryienka: Temposterk til tusen. Kan hende 14km er i det minste laget, men han har krutt i beina. Topp 10 er meget sannsynlig. Fin pris i tillegg. 

 

Edvald Boasson Hagen: Valget stod her mellom nordmannen og Gilbert. Men i og med at Gilbert ikke har fullt så gode temporesultat å vise til så langt i år, falt valget på rudsbygdingen. Kan overraske, og kan skuffe. Går for at han overrasker jeg. Krysser fingrene for topp 10. Kan vi få se en nordmann i gult etter et par etapper?

 

Patrick Bevin: Det mest usikre bladet på dette laget. Klinket til med en 10. plass på siste etappe i Tour de Suisse. Skal litt til for å få til det samme her, men det er da lov å håpe!

 

Temporytter

Tony Martin: På hjemmebane. Har i det siste, ifølge sikre kilder, trent store mengder på temposykkelen. Går all-in for en etappeseier her. Jeg har troen. Her blir det gul trøye på tyskeren.

 

Ungdomsryttere

Jasha Sütterlin: Enda en sterk tysker. Meget god temposyklist han også. Kun slått av Tony Martin i det tyske mesterskapet på tempo, og det med usle 15 sekunder. Topp 5 på etappen i morgen.

 

Stefan Küng: Også en stor favoritt på morgendagens etappe. Det var bare tempohesten Rohan Dennis som slo Küng i Tour de Suisse på tempoetappene. et klart valg. 

 

Klatrere

Kristijan Durasek: Billig. Kan gå i brudd på senere etapper, for de som tenker i den retning.

 

Tim Wellens: Det samme gjelder belgieren. Hadde rett og slett ikke råd til Aru, ikke at jeg tror på en topp 10 plassering på han.

 

Spurtere

Michael Matthews: 14 flate kilometer på temposykkelen kan passe Matthews meget godt. Har gode resultat fra lignende etapper tidligere og kan igjen klinke til med en topplassering. Se opp for han imorgen! 

 

Marcel Kittel: Her skulle du tro jeg gikk for Sagan, men en Kittel på hjemmebane (og på jakt etter gul trøye) oser det vinnerinstinkt av. Har gjort det solid på tilnærmet like tempoetapper som dette før. Man skal ikke glemme at Kittel faktisk har en bronse fra U-23 VM i 2010 på tempo. Her er det opp på storeskiva og pumpe så blodet spruter. Og det kan denne tyskeren. 

 Min spådom:

 

1. Tony Martin

2. Primoz Roglic 

3. Richie Porte

4. Stefan Küng

5. Jonathan Castroviejo


 

17 kommentarer

HJELP

30.06.2017 kl.17:16

Hva tenker du om Latour vs Sutterlin den første uken?

tourmanager

30.06.2017 kl.17:38

HJELP: Der ville jeg gått for Latour. Grei på tempo (kanskje hakket dårligere enn Sütterlin), men meget godt i bakker.

#20

30.06.2017 kl.18:53

Nydelige tips :-). Men dersom man setter opp et lag med utgangspunkt i ditt anbefalte sammenlagtlag, hvordan skal man håndtere dette laget opp mot ditt anbefalte rundelag? Dette blir ikke lett å sjonglere ifht bytter for en amatør ;-)

tourmanager

30.06.2017 kl.20:14

#20: Jeg ser hva du mener. Prøv å ha framtidige etapper i tankene. De lagene jeg kommer med for hver dag gir deg tips til hvem du kan bytte inn. Helt i starten kan det være lurt å ha et slags spurtlag (i og med at det er mange spurtetapper). Ha alltid noen som kan gjøre det bra på hver etappe på laget ditt. Jeg vet det blir litt utfordrende "sjonglering" dette her, men følger du tipsene kommer du til å sanke jevnt med poeng.

#20

30.06.2017 kl.23:29

Hmmm. Skjønner. Skal prøve.:). For starten i morgen, ville du da ha satt opp et lag mest mulig likt ditt anbefalte sammenlagtlag, eller ville du ha satt opp et lag mest mulig likt forslaget ditt til lag for etappe 1. Eller blir da utfordringen for meg å finne et eller annet sånn midt imellom?

tourmanager

01.07.2017 kl.00:46

#20: Det avhenger av at du er komfortabel med å bytte en del i begynnelsen. Om du er helt ny, kan det være et sjansespill. Men det er og viktig å få en bra start. Jeg kan ikke sette opp DITT lag, men nå har jeg gitt deg noen tips, så utfordringen blir å finne kanskje noe midt imellom.

#20

01.07.2017 kl.10:49

Du har gitt meg mange tips :-). Takker og bukker. Nå er det bare å prøve seg frem litt og følge med på tipsene dine fremover...

Yolo

01.07.2017 kl.11:04

Hvilket lag har du satt opp?

tourmanager

01.07.2017 kl.11:45

Yolo: No lignende etappelaget. Mitt lag er hemmelig.

EInar Overrein

01.07.2017 kl.11:27

Gode tips her. Hvordan tenker du i forhold til hvor stammen av laget bør sitte? Bytte mest mellom klatrere og spurtere for å få råd til en god stamme ellers? Tror forøvrig at denne korte paddeflate tempoetappen passer perfekt til Jos van Emden og Steve Cummings også. Blir sjukt tett i dag. Tror på Martin, men tipper Emden tar 2.plass

tourmanager

01.07.2017 kl.11:46

EInar Overrein: Om det er noen spurtetapper på rappen, ville jeg hatt dårlige klatrere som eventuelt kan gå i brudd. Ha gode spurtere på laget, i alle fall i begynnelsen. Emden og Cummings er og gode tips ja. Ikke mange sekundene som komemr til å skille i dag!

Torunn

01.07.2017 kl.12:23

Lykke til!

Ole Amatør

01.07.2017 kl.14:44

Hva tenker du rundt dette laget? Har 0.8M i banken jeg ikke aner hvor jeg skal bruke!

Direktør: Bora-H

Kapt: Porte-D.Martin

Vann: Swift-Petit-Bevin

Tempo: Martin

Ungd: Küng-Latour

Klatre: Durasek-Wellens

Spurt: Kittel-Sagan

Tanken er å prøve meg på en ok plass sammenlagt! Ellers stor takk for en fantastisk side med tips for oss amatører! :)

Ole Amatør

01.07.2017 kl.15:10

Kunne det vært en ide og bytte D.Martin med Valverde den første uka? Hvem av de er best på etp. 3 og 5?

tourmanager

01.07.2017 kl.22:26

Ole Amatør: Akkurat nå tror jeg Martin er best ;)

HJELP

01.07.2017 kl.19:15

Både Izagirre og Roglic her - hva bør jeg gjøre med det nå?

tourmanager

01.07.2017 kl.23:40

HJELP: Roglic ikke særlig skadet, var bare litt for ivrig. Izagirre må dessverre ut. Velg en kaptein som kan henge med på både 3. etappe og fjelletappen i den første uken. Dan Martin?

Skriv en ny kommentar

tourmanager

tourmanager

Alder: ?, Norge

Kategorier

Arkiv