hits

Ny overlegen Sagan i kampen om poengtrøya?

2012, 2013, 2014, 2015 og 2016. Fem år på rad med en overlegen slovaker. Er det ikke på tide med litt variasjon i toppen der? Den grønne poengtrøya er noe av det gjeveste for en spurter som deltar i Tour de France. Vår egen Thor Hushovd har selv vunnet den to ganger (2002 og 2009), og det er nesten ikke en eneste spurter som drømmer om å ikle seg den grønne trøya på podiumet i Paris. 

 

Ser man på løypeprofilen i årets utgave av Tour de France er muligheten mye større for rene spurtere å stikke av med seieren i poengkonkurransen. Jeg teller hele 11 mulige massespurter (i tillegg er prologen en god mulighet for mellom andre Kittel, Sagan og Edvald). Dette betyr at Sagan kan møte mye tøffere motstand enn de foregående år. Her lanserer jeg mine kandidater til å stikke av med flest poeng i år:

 

Peter Sagan: Som nevnt tidligere har han fem år på rad stått igjen med trøya etter målgang i Paris. Er den rytteren i feltet som er mest all-round. Tåler harde fysiske påkjenninger og er med når det trås til. Er god på de fleste avslutninger (sett bort fra de harde klatreetappene) og sanker jevnt med poeng. Men jeg er skeptisk til at årets løype passer Sagan mtp. den grønne trøya. Er ikke best på flate spurter, men har en tendens til å være topp 3 veldig ofte. Selv om han har stabiliteten på sin side tror jeg ikke han blir like overlegen i år!

 

Marcel Kittel: Tilbake i strålende form! Herjet i Dubai Tour med tre etappeseire på rappen. Fortsatte med en seier her og en seier der fram mot oppkjøringsrittet Ster ZLM, der han vann en etappe og havnet på andreplass på prologen. Selv om det ser ut til formen og sharpnessen er tilbake, er det mye "enten eller" hos Kittel. Resultatene varierer fra 1. plass på en etappe til 22. plass på en annen. Han er uten tvil den raskeste i feltet på en flat spurt når han er "på", men til forskjell fra Sagan mangler han stabiliteten. I tillegg er han den svakeste av de rene spurterne når det begynner å gå litt oppover. Kan ende opp med flere etappeseire, men det skal bli tøft i kampen om den grønne trøya.

 

Arnaud Demare: En av årets beste syklister og spurtere. Kjørte strålende i både Paris-Nice og Dauphine og kommer inn i Tour de France med god selvtillit. Kan slå hvem som helst på en god dag, noe han også viste da han parkerte Kristoff og kompani på den andre etappen i Dauphine. Var for øvrig knusende overlegen i det franske mesterskapet forrige helg, og det i kamp mot erkerival Nacer Bouhanni. Er ikke så aller verst på de kuperte etappene og begynner å nærme seg Sagan i kapasitet (selv om det er fortsatt et stykke å gå). Har vi her en reell utfordrer til Sagan? Jeg tror det.

 

Alexander Kristoff: Det store norske håpet til en etappeseier og den grønne trøya sammenlagt. Kan når han virkelig har dagen, men det er for sjeldent at spurten sitter perfekt. Og det må den nok skal han vinne noe i år, eller så må han kvitte seg med de beste spurterne. Men til og med da kan du nok forvente at Sagan, Demare, Matthews, Colbrelli sitter igjen. Jeg kan nok fort virke litt vel kritisk her, men jeg ser at historien gjentar seg gang på gang for Kristoff. Han mangler det lille ekstra i spurten. En mot en i kamp med Kittel, er han sjanseløs. Skal han kjempe om poengtrøya må han være stabil, og da ikke "6-7. plass stabil". Jeg ser ikke helt at han skal klare det i år, men jeg vil gjerne motbevisest. 

 

Andre Greipel: Den tyske gorillaen skal man ikke glemme oppi det hele. Fantastisk trøkk i pedalene på de flate spurtene og har en vinnermentalitet uten like. Men seieren uteblir ofte i kamp med de beste spurterne i feltet (helt fram til han og Cavendish er side om side, da smeller det). Må satse på å havne høyt oppe på resultatlistene på nesten hver eneste massespurt. Skal ikke se bort ifra at han klarer det heller. Har vært nærme flere ganger i poengkonkurransen og vil så gjerne ta med seg seieren hjem i år.

 

Outsidere:

Edvald Boasson Hagen, Greg Van Avermaet, John Degenkolb, Michael Matthews, Nacer Bouhanni, Dylan Groenewegen, Mark Cavendish, Daniel McClay, Sonny Colbrelli. 

 

Mitt tips:

1. Peter Sagan

2. Arnaud Demare

3. Andre Greipel

  

11 kommentarer

Tdfmanager

28.06.2017 kl.17:10

Når kommer konkrete tips til tourmanager?

tourmanager

28.06.2017 kl.20:11

Tdfmanager: Fra og med imorgen!

Johan

28.06.2017 kl.20:33

Hei!

Er sterkt uenig i Demare. Matthews er mye bedre allround enn Demare i mine øyne. Det samme gjelder Greipel. Kittel mye bedre.

tourmanager

28.06.2017 kl.20:49

Johan: Vi får se da. Jeg sitter ikke med fasiten.

Geir

28.06.2017 kl.22:05

Hva tror du Dylan Groenwegen kan få til?

tourmanager

28.06.2017 kl.22:28

Geir: Groenewegen er en meget habil spurter. En forholdsvis ung rytter (24 år) som utvikler seg for hvert år som går. Har denne sesongen virkelig begynt å kjempe helt i toppen og har hatt en fin oppkjøring i Ster ZLM (mot Greipel og Kittel) hvor han stakk av med 2 etappeseire. Har troen på et par topp 3 plasseringer i år, og, selv om jeg tviler på det, kanskje en seier attpåtil?

HJELP

29.06.2017 kl.02:29

Jeg vil gjerne ha en grundig analyse av laget ditt allerede torsdag eller fredag, med viktige tips. Her gjerne med fokus på klatrere (kun fristet av Aru), ungdomsrytter (Küng og??) og hvem av vannbærerne som spurter..

tourmanager

29.06.2017 kl.13:34

HJELP: Det skal du få. Setter det opp i løpet av dagen i dag.

29.06.2017 kl.13:30

Hvem tror du vinner etappe 3?

tourmanager

29.06.2017 kl.13:39

Anonym: Det er en spennende etappe som ligner noe på fjorårets 2. etappe. Der stakk Sagan av med seieren, og han må vel sies å være favoritt her og. Andre kandidater er Valverde, Dan Martin, Matthews, Van Avermaet og kanskje Edvald? Likevel tror jeg Sagan tar det.

tourmanager

29.06.2017 kl.13:42

Anonym: Ikke glem Kwiatkowski heller! (Med forbehold om at han får tillatelse av Froome og Sky)

Skriv en ny kommentar

tourmanager

tourmanager

Alder: ?, Norge

Kategorier

Arkiv