hits

Maillot jaune

Kampen om den gule trøya er en intens jakt på sekunder og luker opp fjellsidene. De mest slitesterke rytterne kjemper alle om det øverste trinnet på podiet i Paris. Årets Tour er stappet med potensielle vinnere og det er mange outsidere som banker på døra til pallen. 

 

Her kommer mine favoritter til å kjempe om sammenlagtseieren i årets Tour de France:

 

Richie Porte: Har seilet opp som den aller største favoritten til å ta med seg den gule trøya hjem til Tasmania. Knusende overlegen i Tour Down Under og Tour de Romandie, og selv om seieren glapp i Dauphine ser det ut til at formen er i anmarsj før startskuddet går i Dusseldorf. Har et sykkelhodet av en annen verden og er flink til å lese spillet som foregår i fjellene. Når du samtidig er like stabil på temposykkelen som det Porte er, skal det mye til for å slå han i et ritt som dette. Det eneste som er å utsette på Porte, er stayerevnen. Så langt i karrieren har han til gode å gå et treukersritt uten å få et slag i trynet. Gang på gang har han en helt forferdelig dag eller havner i en velt. Samtidig er laget hans ikke akkurat det sterkeste på papiret. Roche og Moinard må virkelig skjerpe seg skal de ende opp med den gule trøya på Champs Elysee. 

 

Christopher Froome: Lite å vise til av form og god kjøring så langt i år. Skuffende resultat på resultat har vært gjengangeren i 2017. Det er mye som tyder på at Froome ikke kommer til å være like overlegen som tidligere år. Dette kom også klart til syne i oppkjøringsrittet Dauphine. Endte til slutt på en 4. plass, med svært lite overbevisende takter. Men man vet aldri med briten! Plutselig våkner han, og de lette tråkkene sitter som de skal opp monsterfjellene i Frankrike. Har som alltid et sterkt lag rundt seg, noe som har mye å si i et så langt ritt. Likevel er jeg meget usikker foran årets utgave av Tour de France. 

 

Nairo Quintana: Tapte meget overraskende Giroen mot nederlenderen Tom Dumoulin. Kjører i år både Giroen og Tour de France, noe som tidligere har vist seg ugunstig. Det som er gode nyheter for den lille colombianeren er at antall tempokilometer er svært få. Men da må han til gjengjeld ikke være for passiv i fjellene som han har vist seg å være de siste årene. Stiller også med et sterkt lag, og med roadcaptain Bennati på laget skal det mye til for å bli frakjørt i sidevinden eller lignende. Jeg tror dessverre at Giroen kan få alvorlige konsekvenser på spruten i beina og at han dermed stiller dårligere forberedt enn de andre favorittene. 

 

Fabio Aru: Astana-rytteren er aldri til å bli klok på. Offensiv og morsom rytter å følge med på, men varierer mye i prestasjoner. Har flere pallplasser i Giroen og en sammenlagtseier i Vueltaen å vise til når han i år satser på Touren. Viste lovende tendenser mot slutten av Dauphine og virker å komme i form. Har et spennende Astana-lag i ryggen med Fuglsang som andrepilot. Så får vi se om Aru også får en pallplass i den tredje Grand Touren. 

 

Outsidere:

 

Alberto Contador: Stiller nok en gang til start i Tour de France. Dessverre tror jeg hans tid i toppen nærmer seg slutten. Selv om han hevdet seg i begynnelsen av året med to andreplasser i Paris-Nice og i Catalunya, viste nok kjøringen i Dauphine va vi kan forvente oss av El Pistero i Tour de France. 

 

Bauke Mollema: Forferdelig ujevn rytter. Vet aldri hvor du har han, på et tidspunkt er han i koma, men så plutselig henger han med Porte og resten av de beste helt inn. Tror han kommer til å ligge rundt sin lagkamerat Contador i sammendraget, men man vet aldri!

 

Johan Esteban Chaves: Fjorårets runner-up i Giroen stiller nå til start i Tour de France! Morsom rytter som ikke er redd for å angripe. Men samtidig har han en tendens til å brenne seg litt for tidlig. Ikke en utpreget temporytter og om det skulle oppstå sidevindskjøring i år er jeg nok redd for at han (sammen med Yates) er mest sannsynlig til å havne i bakleksa. Uansett spennende å se hva colombianeren kan få til. 

 

Romain Bardet: Frankrikes håp i årets Tour de France. Er alltid med når sammenlagthåpene setter fart i fjella. Har ikke vist helt det store så langt i år, men på hjemmebane er han alltid der oppe. Men med få hjelpere i motbakkene kan sekundene gå imot Bardets favør. 

 

Rigoberto Uran: Enda en som kommer til å være "der oppe". Her lukter det topp 10. Men jeg ser ikke for meg at Uran er helt oppe og tukter på en pallplass, det er han rett og slett i sterk nok til. 

 

Thibaut Pinot: Deltok også i Giroen i år. Var veldig offensiv der, noe jeg håper han tar med seg inn i Tour de France. Sammenlagt tror jeg ikke det går helt for han. Men havner han et stykke bak sammenlagt, kan vi få se en bruddivrig franskmann. Klatretrøya?

 

Alejandro Valverde: Veteranen er fortsatt med han! Se opp for han på 3. etappe! Kommer til å være rundt Quintana og hjelpe han mest mulig. Topp 10, kanskje. 

 

Andre som er viktig å merke seg: Andrew Talansky, Emmanuel Buchmann, Louis Meintjes, Dan Martin, Simon Yates, Mikel Landa, Jakob Fuglsang, George Bennett, Eduardo Sepulveda, Ion Izaguirre.

 

 

Min spådom:

 

1. Richie Porte

2. Christopher Froome

3. Fabio Aru

4. Romain Bardet

5. Dan Martin

 

 

3 kommentarer

#20

28.06.2017 kl.08:18

Veldig bra gjennomgang. Jeg skal spille Tourmanager for første gang i år. Kommer du til å sette opp et forslag til et konkret lag her inne, som du oppdaterer med bytter og kommentarer på for hver etappe?

tourmanager

28.06.2017 kl.13:13

#20: Ja, det kommer jeg til å gjøre!

#20

28.06.2017 kl.19:08

Glimrende 👍

Skriv en ny kommentar

tourmanager

tourmanager

Alder: ?, Norge

Kategorier

Arkiv